A forradalom végtelensége – Lukács György politika- és társadalomelmélete

2019-04-19   |   by admin

A könyv tartalma:

Böcskei Balázs - A forradalom végtelensége - Lukács György politika- és társadalomelmélete

Letöltés A forradalom végtelensége – Lukács György politika- és társadalomelmélete könyvet pdf, epub és mobi

A forradalom végtelensége – Lukács György politika- és társadalomelmélete.pdf
A forradalom végtelensége – Lukács György politika- és társadalomelmélete.epub
A forradalom végtelensége – Lukács György politika- és társadalomelmélete.mobi


  • L’Harmattan Kiadó
  • Történelmi
  • 248 oldal
  • Kötés: puha
  • ISBN: 9789634142447
  • Cikkszám: 1054802
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei A forradalom végtelensége – Lukács György politika- és társadalomelmélete

Töltse le az ingyenes PDF A forradalom végtelensége – Lukács György politika- és társadalomelmélete fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A A forradalom végtelensége – Lukács György politika- és társadalomelmélete PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés A forradalom végtelensége – Lukács György politika- és társadalomelmélete (pdf, epub és mobi)

A forradalom végtelensége – Lukács György politika- és társadalomelmélete leírása

A fiatal Lukács György 1918-ban Kiknek nem kell és miért a Balázs Béla költészete címmel jelentetett meg írást, amely nem csak a barátja melletti szövetség jele volt, hanem a szövegben a filozófus az élet, a mélység és a szociális világ szemléletének megújítását is szorgalmazza. A forradalom végtelensége kötet szerzői kellő szerénységgel, de ugyanezt gondolkodják a késő modern politikai kapitalizmus korában, és ennek megfelelően üzennek is: Lukács György kell.

Az utóbbi években a magyar filozófus személyére, munkásságára és politikai gondolkodására rengeteg vakolat rakódott rá, amelyet nem csak a magyar politika- és filozófiatörténet kárára követtek el, hanem a társadalomelmélet, továbbá a baloldali, radikális filozófia és politikai cselekvés visszaszorításának szándékával is. Ez a kötet így nem csak egy rekonstrukciós munka, hanem Lukács György életművének és dilemmáinak bemutatása és megtisztítása során aktualizált politikai és egzisztenciális kihívásokat is végig gondolhat az olvasó. Az olvasói utazás 19181919 környékén veszi kezdetét, a filozófiai és forradalmi marxizmus ad keretet a kötetnek. Míg eljutunk a jelenkorhoz, addig kiemelt módon foglalkozhatunk Lukács György 1956 októberi aktivitásával, lépéseivel és döntéseivel, a lukácsi gondolatok megjelenésével a kádári hétköznapok munkásainak fejében és igényeiben is.

Ebben az utazásban az olvasót nem csak Lukács, hanem többek között Immanuel Kant, Jászi Oszkár, Herbert Marcuse, Ernst Bloch, Martin Heidegger, Eörsi István, Antonio Negri, Douglas Kellner, Chantal Mouffe, Slavoj (R)iľek vagy éppen Peter Sloterdijk is kísérik. Az út elején Marx áll, a végén pedig remélhetőleg az olvasó önfelszólítása: Cselekedj! Az igazi baloldali politikai cselekvés ugyanis a forradalom legendájára épít. Nem lehetséges cselekvés politikai- és társadalomelméleti megalapozás és fantázia nélkül.

A forradalom végtelensége szerzői reményeik szerint a lukácsi életműre vonatkozó filozófiai- és politikaelméleti rekonstrukciótól indulva a kortárs politikai cselekvés konkrétságának felmutatásáig tartó úton a politika, az élet születik újjá.

Leave Your Comment